Ψάχνετε ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα; Σας έχω τη λύση!
Συστατικά
200 γρ. γιαούρτι
6 – 7 κολοκυθάκια
(τριμμένα)
2 αυγά + 2
ασπράδια
80 γρ. ελαιόλαδο
8 γρ. baking powder
200 γρ. αλεύρι
300 γρ. φέτα (σε
χοντρά κομμάτια)
3 – 4 φρέσκα
κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170
βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το
τριμμένο κολοκυθάκι, τα αβγά, το ελαιόλαδο και
το baking powder και ομογενοποιούμε καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και με
κυκλικές κινήσεις το ενσωματώνουμε στα
υπόλοιπο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα
και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι και
ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεσαίο πυρέξ
25×30 εκ. και ψήνουμε για περίπου 40 – 45
λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει
στεγνή από το κέντρο της πίτας.
Πηγή: www.lambrosvakiaros.com