Συστατικά
350 γρ. μπανάνες + 1
έξτρα (πολύ ώριμες)
300 γρ. νιφάδες βρώμης
160 γρ. μέλι
15 γρ. baking powder
80 γρ. γάλα
2 αυγά + 2 ασπράδια
60 γρ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. καρύδια
100 γρ. ψιλοκομμένη
κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Στο μούλτι κόβουμε τη βρώμη μέχρι να την κάνουμε αλεύρι για
τουλάχιστον 2′ και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Με έτοιμο αλεύρι βρώμης η συνταγή δεν πετυχαίνει καθώς το κέικ
θρυμματίζεται.
Προσθέτουμε στο μούλτι τις 3 μπανάνες, , το μέλι, τη baking powder, το
γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το αλάτι και πολτοποιούμε πολύ καλά για
1 λεπτό. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ.
PRO TIP: Είναι πολύ σημαντικό οι μπανάνες να είναι πολύ ώριμες έτσι
ώστε να έχουν αρκετά σάκχαρα. Ιδανικά η σκούρες μπανάνες που
συνήθως είναι σε έκπτωση είναι η τέλεια επιλογή.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσατε πιο άγουρες μπανάνες χρειάζεται
παραπάνω μέλι.
Προσέχουμε το μέλι να μην μας κολλήσει στο κάτω μέρος του κάδου.
Προσθέτουμε τα καρύδια, την κουβερτούρα και με μια πλαστική
σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ομογενοποιούμε.
Σεμιζάρουμε μια μακρόστενη φόρμα (αντί για βούτυρο βάζουμε
ελαιόλαδο) και μεταφέρουμε το μείγμα. Αφήνουμε να ‘κάτσει’ για 20′
λεπτά.
Το σεμιζάρισμα είναι το να βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε την φόρμα.
Κόβουμε την τελευταία μπανάνα κατά μήκος στη μέση και ακουμπάμε
ελαφρά το κάθε κομμάτι, με την κομμένη πλευρά να κοιτάει προς τα κάτω.
Ψήνουμε για 60 λεπτά ή έως ότου μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή
από το κέντρο του κέικ
πηγή: labrosvakiaros.com